Momente Memorabile la Mitingul lui Donald Trump de la Madison Square Garden
Recent, Donald Trump a organizat un miting controversat la Madison Square Garden din New York, eveniment care a generat o mulțime de reacții și comentarii. Hillary Clinton a avertizat că mitingul va semăna cu un celebru miting nazist din 1939, dar participanții au perceput seara ca fiind una dintre cele mai patriotice întâlniri din istoria recentă a Americii. Comediantul Tony Hinchcliffe a deschis seara cu o observație ironică, spunând că Partidul Democrat începe să semene tot mai mult cu un partid al celebrităților, având în vedere sprijinul masiv pe care Kamala Harris îl primește din partea unor staruri precum Eminem, Beyoncé și Taylor Swift. Hinchcliffe a continuat să o critice pe Clinton, avertizând publicul că, în cazul în care aceasta ar ajunge să se „sinucidă” în săptămânile următoare, „[el] nu a făcut-o”.
Critica sa nu s-a oprit aici; el a subliniat că Hillary o acuză pe Trump de asemănări cu Hitler, în condițiile în care, conform lui, Trump este „cel mai anti-războinic președinte din viața sa”. Hinchcliffe a adus în discuție și trecutul lui Clinton, amintind că soțul ei, Bill Clinton, a fost responsabil pentru acțiuni controversate, numind oameni nevinovați „stagiari”. Această remarcă a stârnit aplauze și râsete din partea audienței.
La miting au luat cuvântul și alți oaspeți speciali. Fosta congresmană Tulsi Gabbard a avertizat că un vot pentru Kamala Harris ar fi echivalent cu un vot pentru Dick Cheney și războaiele nesfârșite, acuzând administrația actuală de cenzură, dificultăți economice și slăbirea drepturilor constituționale. Robert Kennedy Jr. a subliniat că Partidul Democrat a suferit o transformare drastică față de ceea ce era în timpul mandatului unchiului său, John F. Kennedy. „Nu am părăsit Partidul Democrat. Partidul Democrat m-a părăsit”, a afirmat el, denunțând schimbările radicale care au avut loc în cadrul partidului.
Kennedy a continuat să critice politicile actuale, afirmând că acestea au dus la divizarea societății prin politici identitare și că partidul a devenit complice cu complexul militar-industrial și CIA. De asemenea, a abordat subiecte precum compromiterea sporturilor feminine și susținerea unor războaie dezastruoase. Un alt vorbitor, Tucker Carlson, a lansat un atac vehement la adresa clasei conducătoare, afirmând: „Nu sunteți mai buni decât noi. Nu sunteți mai deștepți decât noi. Nu meritați ceea ce aveți.” Mesajul său a reușit să rezoneze profund cu mulțimea, care a aplaudat energic.
După Carlson, J.D. Vance a venit cu un mesaj clar pentru Kamala Harris, promițând că în nouă zile îi vor spune „Ești concediată” și îndemnând-o să se întoarcă de unde a venit. Atmosfera a fost electrizantă, amplificată de prezența lui Hulk Hogan, care a ținut un discurs pasionat, afirmând că nu vede „niciun nazist” și că este în fața „oameni muncitori, adevărați americani”.
Elon Musk a fost următorul care a urcat pe scenă, întrebându-se cât ar putea fi economisit din bugetul „iresponsabil” al administrației Harris-Biden. Musk a sugerat că, cel puțin, s-ar putea salva 2 trilioane de dolari, subliniind că toate cheltuielile guvernamentale sunt, de fapt, impozite care contribuie la inflație. „Banii voștri sunt irosiți”, a declarat Musk, promițând că, sub conducerea lui Trump, America va atinge „culmi pe care nu le-a mai cunoscut vreodată”.
La finalul serii, Donald Trump a ridicat suspansul anunțând că el și reprezentantul Matt Gaetz au un „mic secret” care va avea un „impact mare” asupra alegerilor, lăsând publicul curioasă în legătură cu detaliile acestuia. Această atmosferă intensă a culminat într-o seară memorabilă, marcată de declarații provocatoare și un sentiment de solidaritate în rândul susținătorilor lui Trump.